5 sijoituskirjaa, jotka ovat vaikuttaneet eniten sijoitustoimintaani

Kirjojen sisältämien oppien merkitystä ei voi korostaa liikaa. Ne tarjoavat erinomaisen ohituskaistan sekä ponnahduslaudan nousta omassa osaamisessa seuraavalle tasolle.

Ajattelin tässä kirjoituksessa esitellä viisi sellaista kirjaa, jotka ovat vaikuttaneet eniten sijoitustoimintaani. Nämä kaikki teokset löytyvät omasta kirjakaapistani tosin hieman kuluneina. Ajan myötä olen palannut näihin teoksiin niin monesti, että kirjat ovat saaneet ihan uudenlaisen luonteen 🙂

Huomaathan, että tähdellä (*) merkityt linkit vievät sinut Adlibriksen verkkokauppaan. Linkkien kautta ostamalla tuet blogin sisältöä. Voit myös mennä adlibriksen sivuille ja etsiä kirjan hakusana-kenttää käyttäen. Näin voit ostaa kirjan ilman, että blogin kirjoittaja saa komission.

Sitten itse listaan…

*Seppo Saario – Miten sijoitan pörssiosakkeisiin

Aloitin sijoittamisen vuonna 2015, jolloin nykyinen lankoni lainasi minulle tämän kirjan. Olin ollut jo pidempään kiinnostunut sijoittamisesta, mutta syystä tai toisesta en ollut saanu aikaiseksi opiskella asiaa. Luin kirjaa, kuin jotain uskonnollista teosta. Kirjan sisältämät opit ja minun kiinnostus sijoittamista kohtaan loivat otollisen ympäristön oppimiselle. Saarion teos sisältää kaiken sen pohjatiedon, jota osakesijoittajana tarvitsee. Mikäli päätät lukea vain yhden kotimaisen kirjan, joka käsittelee sijoittamista niin valitse tämä.

*Robert Kiyosaki – Rich Dad Poor Dad

Jos talousopetus saisi sen ansaitseman tärkeyden kouluissa niin sisällyttäisin tämän kirjan opetussuunnitelmaan. Jokaisen nuoren pitäisi lukea tämä kirja, ihan siitä syystä, että se luo perustan oman talouden hallintaan. Käsitys siitä, mikä on hyvää ja huonoa velkaa olisi jo riittävä peruste kirjan lukemiselle. Minulle ja kuten monille muille tämä kirja on ollut se käänteen tekevä perusta, jolle koko oma sijoitusideologia on rakennettu.

*David Osborn – Wealth Can’t Wait

David Osborn on jenkkilästä kotoisin oleva erittäin menestynyt kiinteistösijoittaja. On luonnollista, että kaverilta löytyy oppeja, joihin tulisi tutustua. Iso osa kirjan sisällöstä on self help-tavaraa, mutta opuksesta löytyy varmasti uusia näkökulmia omana sijoitustoimintaan. Rahaan liittyvien myyttien avaaminen oli raikas tuulahdus sijoituskirjojen maailmassa.

*Stephen R. Covey – The 7 habits of Highly Successfull People

Stephen R. Covey oli menestynyt liikemies, joka kuului vuonna 1996 maailman vaikutusvaltaisimpiin ihmisiin. Kirjassa esitellään seitsemän tapaa, joiden avulla maailman rikkaimmat ihmiset ovat saavuttaneet menestyksensä. Kirja on paljon pidempi kuin tämän listan muut teokset, mutta siinä paneudutaan hyvinkin syvällisesti asioihin, joiden avulla oma kehitystä pystyy viemään uudelle tasolle.

*Gary Keller, Jay Papasan – The Millionaire Real Estate Investor

Tämä on se opus, joka jokaisen asuntosijoittajan tulisi hankkia omaan kirjahyllyynsä. Se nimittäin maksaa itsensä takaisin moninkertaisesti. Itse ostin tämän viime kuussa, kun löysin sen monilta sijoituskirjoja esitteleviltä blogeilta (esimerkiksi täältä). Kirjan sisältö valmistelee aloittelevaa asuntosijoittajaa pohtimaan asuntosijoitustoimintaansa yrittäjälähtöisesti. Kokonaisuuden hahmottaminen helpottaa asuntosijoittajaa tekemään oikeita valintoja matkansa varrella.

Viisi sijoituskirjaa on nyt esitelty ja voin taata, että näitä kirjoja opiskelemalla pääsee ja on paljon pidemmällä kuin 90% ihmisistä. Mukavaa viikonjatkoa! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *