Sijoitusraportti Tammikuu 2020

Herra siellä blogin takana, miksi rupeat kirjoittamaan sijoitusraportteja?

Olen hyvin laiska seuraamaan sijoitusteni lukujani. Huomaan, että teen sijoituksia aktiivisesti, mutta kokonaiskuva on usein hukassa. Tästä syystä ajattelin, että olisi mukava kirjoittaa kuukausittain päiväkirjaa, josta näkisi mitä edellisen kuukauden aikana on tapahtunut. Lukijoille tammikuun sijoitusraportti taas tuo lisää läpinäkyvyyttä lukuihini.

No mutta aloitetaan — passiiviset tulot olivat yhteensä tammikuussa 138,31€. Tulot muodostuivat vertaislainoista, osakkeista ja sijoitusasunnosta.

Vertaislainoissa hajautus alkaa olemaan kunnossa, alustoja on portfoliossa kirjoitushetkellä viisi kappaletta ja nämä ovat kokemusten mukaan osoittautuneet hyviksi. Olen ollut tarkka alustojen valintakriteereissä ja lähiaikojen tapahtumat (mm. Kuetzal & Envestio) muistuttavat, että taustatutkimusta pitää oikeasti tehdä. Nämä kaksi alustaa olivat keskittyneet mm. yrityslainoihin ja keränneet tuhansia euroja sijoittajilta. Lopulta ne osoittautuivat huijauksiksi. Aion itse näistä huolimatta jatkaa vertaislainoihin sijoittamista, mutta taustatutkimusten suorittaminen korostuu entisestään.

Osinkoja tuli tammikuussa hyvin maltillisesti. Niitä tulee enemmän keväällä, kun suurin osa suomalaisista pörssiyrityksistä aloittaa osinkojen maksun. Aion jatkossa pyrkiä sijoittamaan yrityksiin, jotka maksavat useammin vuodessa osinkoa, näin kuukausittaisten passiivisten tulojen määrä rupeaa kasvamaan. Useammin vuodessa maksavia yrityksiä löytyy tällä hetkellä salkusta muutama, mutta kuitenkin liian vähän.

Sijoitusasunnossa oli ostohetkellä vuokralainen valmiina, joten toiminta on lähtenyt mallikkaasti alkuun. Alun jännityksen jälkeen kaikki on mennyt kuten pitääkin ja vuokra on kilahtanut tilille ennakoitavan varmasti jokaisen kuukauden alussa. Toistaiseksi asuntosijoittaminen on sujunut hyvin passiivisesti, toisin kuin ajattelin.

Osakkeet

Ostot:

  • Akelius Residential Property ser.D (AKEL D)
  • iShares Core MSCI World UCITS ETF (EUNL)
  • Qt Group (QTCOM)

Osingot:

  • Plaza Retail Reit (PLZ.UN) 3,15€
  • Northwest Healthcare Properties (NWH.UN) 8€
  • Realty Income (O) 6,37€

Osingot yhteensä: 17,5€

Vertaislainat

AlustaTuotto € / kkPääoma €
Grupeer11,28 €2800,45€
Mintos28,82€4584.96€
PeerBerry1,02€320€
Swaper20,25€1580,47€
Twino2,46€172.46
Yhteensä63,83€9458,34€

Vertaislainoista tuli korkoja yhteensä: 63,83€. Leijonan osa koroista tulee Mintosista, johon olen keskittänyt suurimman potin.

Sijoitusasunto

Vuokra610€
Yhteensä56,98€
Vastikkeet (+rah.vast)188,16€
Korko31,25
kk-kulu2,50€
Bruttotulo388,09€
Lyhennys214,69€
Verot116,42€

Sijoitusasunnon posiitivinen kassavirta oli 56,98€

Lopuksi

Passiviisia tuloa tuli tammikuussa kaiken kaikkiaan 138.31€. Summa on vielä kaukana siitä mihin pyrin (3000€/kk), mutta on opittava nauttimaan tästä matkasta. Jenkkilästä kotoisin oleva Jocko Willink kiteytti hienosti tässä haastattelussa, kuinka tavoitteiden kanssa tulisi toimia:

Kun asetat ison tavoitteen itsellesi, niin jaa se pieniin osiin niin, että voit päivittäin mennä sitä kohti. Silloin tavoite ei tunnu olevan vaikeasti saavutettavissa. Keskityt vain sen päivän tehtävään. Sitten, kun päivittäinen grindi alkaa ottaa voimille, niin keskitä fokuksesi taas isoon tavoitteeseen. Näin tekemällä todennäköisyytesi tavoitteen saavuttamiselle kasvaa eksponentiaalisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *