5 asiaa, joita menestyvät ihmiset tekevät eri tavalla

Oletko miettinyt asioita, jotka yhdistävät menestyviä ihmisiä? Menestyminen tarkoittaa tietenkin eri asioita eri ihmisille, mutta tässä kirjoituksessa on tarkoitus käydä viisi sellaista asiaa, jotka ovat usein havaittavissa ja ovat tyypillisiä menestyville ihmisille.

1. Tavoitteet

Menestyvillä on usein selkeä visio siitä, miltä he haluavat elämänsä näyttävän tulevaisuudessa. He pohtivat asioita, joita pitävät tärkeinä itselleen ja asettavat niiden perusteella realistisia tavoitteita. Niiden asettaminen ohjaa päivittäistä tekemistä, kunnes tavoite saavutetaan. Menestyvät käyttävät usein myös enemmän aikaa itsetutkiskeluun ja omien vahvuuksien sekä heikkouksien löytämiseen. Näiden avulla he pyrkivät toiminnallaan hakeutumaan sellaisten asioiden ääreen, joissa pääsevät käyttämään vahvuuksiaan.

2. Ihmissuhteet

Menestyneet ihmiset kehittävät ihmissuhdetaitojaan, sillä ne auttavat luomaan pitkäkestoisia ystävyyssuhteita. He ymmärtävät verkostoitumisen tärkeyden ja pyrkivät ympäröimään itsensä muiden menestyneiden ihmisten kanssa. Samanhenkiset ihmiset motivoivat ja sparrailevat samanlaisten asioiden kanssa, joista on apua myös omien tavoitteiden saavuttamisessa.

3. Terveys

Menestyminen on hankalaa ellei mahdotonta, mikäli keho ja mieli eivät ole terveitä. Näin ollen, menestyvät ihmiset käyttävät aikaa molempien treenaamiseen. He kehittävät itsekuria, jonka avulla pitävät kehostaan huolta syömällä terveellisesti ja liikkumalla säännöllisesti. Ei ole ollenkaan epätavallista, että menestyvä ihminen myös meditoi. Meditaatio, kun tutkitusti lisää tietoisuutta tähän hetkeen, vähentää stressiä ja auttaa tekemään parempia päätöksiä.

Kokeile Audiblea äänikirjojen kuunteluun 30 päivän ajan ilmaiseksi.

4. Raha-asiat

Usein menestyvän ihmisen erottaa muista sen, että hän tietää eron varallisuutta kasvattavilla ja sitä pienentävillä asioilla. Kun muut ostavat asioita, joiden myötä he ovat pitempään kiinni oravanpyörässä niin menestyvä ihminen miettii miten kykenee hankkimaan itselleen varallisuutta, joiden avulla oravanpyörässä juoksemisesta tulee vapaaehtoista. Menestyvä ihminen tietää tarkasti mitä hän tienaa ja mihin hän kuluttaa rahaansa ja pyrkii sen perusteella suunnittelemaan raha-asioitaan niin, että pystyy sijoittamaan ja säästämään osan tuloistaan.

5. Itsensäkehittäminen

Menestyvät ihmiset lukevat keskimäärin kaksi kirjaa kuukaudessa. Nämä kirjat eivät suinkaan ole novelleja tai romaaneja, vaan keskittyvät ns. self improvement kategoriaan. Kirjoista, he pyrkivät hankkimaan uusia ideoita, oppimaan muiden virheistä ja löytämään työkaluja oman toimintansa kehittämiseen.

Lopuksi

Menestyminen vaatii ahkeruutta ja kovaa työtä, mutta menestyviä ihmisiä seuraamalla voi omaksua piirteitä omaan elämään, joiden avulla on tie menestymiseen on selkeämpi.

Puuttuiko mielestäsi joitain olennaisia piirteitä listalta? Kommentoi alle ja kerro muillekin 🙂

PS. Seuraa sijoittajanblogin IG-tiliä sieltä löydät mm. hyviä kirjasuosituksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *