Kolmen harrastuksen taktiikalla

Sijoittaminen ja sen aloittaminen on tehty nykyisin hyvin helpoksi. Kun yhtälöön lisää vielä positiivisen tuotto-odotuksen, niin siitä saa hyvinkin mukavan harrastuksen.

Parhaimmillaan harrastukset rentouttavat ja tuovat mielihyvää elämään. Alla oleva kuva, johon törmäsin äskettäin sai minut pohtimaan omia harrastuksiani ja niiden merkitystä elämässäni.

sijoittaminen

En löytänyt tietoa siitä kuka tämän konseptin on voinut tuoda henkiin, mutta kyseessä on lifehack eli niksi, jonka avulla ihminen voi parantaa elämänlaatuaan. Mikäli kuvan suomentaa vapaasti niin käytännössä niksi kehoittaa löytämään itselle kolme harrastusta.

  • Yksi, joka auttaa sinua tekemään rahaa
  • Yksi, joka pitää sinut hyvässä kunnossa
  • Yksi, joka auttaa sinua olemaan luovempi

Mitä nämä harrastukset ovat omassa elämässäni?

Sijoittaminen – Sijoitan pääasiassa kolmeen omaisuusluokkaan: vertaislainoihin, osakkeisiin sekä sijoitusasuntoon. Huomaan käyttäväni huomattavasti aikaa sijoittamiseen liittyvän tiedon hankkimiseen. Luen näihin liittyvää uutisointia sekä muiden bloggareiden ajatuksia näistä omaisuusluokista.

Saliharjoittelu – Tykkään käydä vähintään kolme kertaa viikossa treenaamassa salilla. En ainoastaan pysy kunnossa tämän harrastuksen ansiosta, mutta se antaa myös itsevarmuutta ja kurinalaisuutta muihin elämän osa-alueisiin.

Lukeminen – Itsensäkehittäminen on ollut aina lähellä sydäntäni. Sen vuoksi luenkin paljon siihen liittyvää kirjallisuutta (jaan usein näitä kirjoja Instagram tililläni). Kirjat mahdollistavat esimerkiksi oppimisen muiden virheistä, antaen näin näkymätöntä etumatkaa elämässä.

Harrastukset voivat toki muuttua ajan myötä, mutta ne pitävät elämän tasapainossa. Harrastusten ei pitäisi olla vain tapa kuluttaa aikaa, vaan niiden tulisi myös auttaa elämän nautinnon lisäämisessä. Siinä missä olemme jatkuvan ärsykepommituksen kohteena (uutiset, postaukset, kuvat) niin vapaa-ajan aktiviteetit tuovat balanssia elämään. Ne mahdollistavat rauhoittumisen ja läsnänä olemisen.

Harrastukset rakentuvat myös usein toistensa päälle. Esimerkiksi, jotta voin tulla paremmaksi sijoittajaksi, on luettava sijoittamiseen liittyvää kirjallisuutta. Ne lisäävät tietoisuutta asioista, joista oikeasti pitää elämässä. Kun tätä ajatusta jalostaa pidemmälle niin huomaa, että voi hakeutua sellaisten ihmisten keskuuteen, jotka jakavat näitä samoja intohimon kohteita. Nämä asiat saattavat olla itsestäänselvyyksiä, mutta kun niitä pohtii ja avaa, niin se tuo kummasti selkeyttä elämään.

Tälläistä pohdintaa tällä kertaa!

Oletko huomannut, että harrastuksesi noudattaisivat kuvan mukaisia neuvoja?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *