Mihin sijoitin viimeksi?

Grupeer

Otin varaslähdön kohti vuoden 2020 tavoitteita. Kirjoitin tavoitteiden asettamisesta aiemmin *täällä. Yksi niistä on 10 000€:n suuruisen summan sijoittaminen johonkin omaisuusluokkaan. Älkää ymmärtäkö väärin. Se, että en ole määritellyt sijoituskohteita tarkasti ei tarkoita sitä, että sijoittaisin kaikki rahat esimerkiksi matkoihin ja sampanjaan. Päätavoitteena on haalia Kiyosakin opein varallisuutta kasvattavia omaisuuslajeja.

Mutta vuosi on vasta lähtenyt käyntiin ja ensimmäinen palkkakin on vielä saamatta. Mistä siis rahat?

Säästöpossuni itki, mutta joskus on tehtävä asioita, joita tietää arvostavansa myöhemmin. Säästöpossu tarkoittaa oikeasti erillistä tiliä, jossa pidän yleensä noin kolmen kuukauden edestä varoja odottamattomia kuluja varten. Suosittelen kaikille hätävaraston rakentamista ennen kuin aloittaa sijoittamisen. Mikäli työpaikka menee alta niin tietää ainakin, että sivussa on sen verran rahaa, joilla selviää ainakin jonkun aikaa.

Mihin sitten sijoitin viimeksi?

Sijoitin 1000€ QT:n osakkeeseen (QTCOM). Kyseessä on kasvuyritys, joka on erikoistunut teknologiaan, jonka päälle voidaan rakentaa esimerkiksi käyttöliittymiä ja ohjelmistoja. QT kykenee olemaan isosti megatrendin mukana, nimittäin sen teknologian avulla äly siirtyy erilasiin laitteisiin. Osakkeen arvonnousu on viidessä vuodessa ollut *398% ja sen kyydissä on ollut kiva olla mukana.

Toinen satsi lähti kohti vertaislainoja tarjoavaan markkinapaikkaan nimeltä *Grupeer. Markkinapaikka on lähtöisin Latviasta ja alustaan luottavia sijoittajia löytyy kirjoitushetkellä yhteensä 22 440 kpl 92 maasta. Kirsikkana kakun päällä on Grupeerin tarjoama 13,20% tuotto. Aion kirjoittaa markkinapaikasta myöhemmin oman kirjoituksen.

Jottei elämäni pyörisi vain lukujen ympärillä niin päätin kolmanneksi sijoittaa kaupunkimatkaan. Olen haaveillut jo pitkään Lontoon matkasta ja huomasin, että käyttämäni Norwegianin luottokortti oli kerryttänyt tarpeeksi lentopisteitä, joilla saisin ostettua lennot. Hotellin kustansin omilla pennosilla. Olen käynyt Lontoossa kaksi kertaa elämäni aikana ja kaipaan joka kerta takaisin sinne sieltä lähdettyäni. Englantilainen aamiainen, pubit, nähtävyydet ja kaupungin fiilis tekevät kokonaisuudessaan Lontoosta mainion matkakohteen.

Pieni vinkki

Lontooseen matkustaville, kannattaa tsekata Sky Garden -niminen näköalapaikka. Sinne saa ilmaiset liput hankittua etukäteen, joilla pääsee paikan päällä jonon ohi ihailemaan maisemia.

Lopuksi

Vuoden alku on lähtenyt mukavasti liikkeelle, sain tehtyä sijoitukset QT Grouppiin sekä vertaislainoja tarjoavaan Grupeer markkinapaikkaan. Lisäksi sain varattua pitkään haavena olleen Lontoon matkan. Uskon kovasti tavoitteiden asettamiseen, silloin kun ihmisellä on päämäärä tiedossa niin saa oikeasti tehtyä niitä asioita, jotka ovat itselle tärkeitä.

Mukavaa viikonjatkoa!

2 Comments

 1. Nimetön
  7 tammikuun, 2020

  Milloin kirjoitat Grupeer alustasta?

  Vastaa
  1. Sijoittajan Blogi
   8 tammikuun, 2020

   Kiitos kommentistasi, se on työn alla. Julkaisen sen vielä tämän kuun aikana! 🙂

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *