Vertaislainat: Grupeer kokemuksia

Grupeer_kokemuksia

Vertaislainasalkkuni sai hiljattain uuden tulokkaan Grupeerista. Markkinapaikka on lähtöisin Latviasta ja alustaan luottavia sijoittajia löytyy kirjoitushetkellä yhteensä 22 440 kpl 92 maasta. Grupeer lupaa tarjota 13% tuottoa uusille sijoittajilleen.

Miksi sijoitan Grupeeriin?

Vertaislainoihin sijoittavana tykkään ottaa kaiken hyödyn irti sijoittajille olemassa olevasta ilmaisesta lounaasta — nimittäin hajautuksesta. Tämä on jo viides vertaislainoihin erikoistunut alusta johon olen sijoittanut. Päätökseen vaikutti lainojen runsaus, joissa tuotto-odotus on tosiaan tuo mainittu 13%. Mikäli tylsistyn perinteisiin kulutuslainoihin niin Grupeerissa on myös mahdollista sijoittaa erilaisiin kehitysprojekteihin. Näihin sijoittaminen on usein vaatinut aiemmin ihan oman alustan kuten Envestio tai Crowdestate.

grupeer kokemuksia

Lyhyesti

Grupeer toimii monien muiden toimijoiden tavoin markkinapaikkana, johon lainojen liikkeelle laskijat (Credit company) tuovat lainat sijoittajien saataville (Investor). Liikkeeseen laskijat sijoittavat osittain omiin lainoihinsa, mutta saavat Grupeerin markkinapaikan ansiosta oman pääomansa nopeammin liikkeelle uusien lainojen myöntämiseen.

Grupeer kokemuksia

Grupeer hoitaa itse luottoyritysten (Credit Company) tarkistuksen ja hyväksyy markkinapaikalleen vain tarkan seulonnan läpikäyneet toimijat.

Takaisinostotakuu ja Auto-Invest

Kaikissa Grupeerin markkinapaikalla olevissa lainoissa on myös *takaisinostotakuu. Se merkitsee sitä, että mikäli lainaaja (Borrower) ei kykene maksamaan lyhennystä + korkoa 60 päivän kuluessa niin luottoyrityksellä on velvollisuus lunastaa sijoittajalta tämän osuus lainasta. Näin ollen sijoittaja saa lisäturvaa mikäli lainojen takaisinmaksuun kohdistuu ongelmia. Tässä on toki mutkia matkassa. Mikäli luottoyritys joutuu itse maksuvaikeuksiin, niin sijoittajalla voi olla vaikeuksia saada sijoituksiaan.

Muiden alustojen tavoin myös Grupeer tarjoaa sijoittamista helpottavan Auto-Invest toiminnallisuuden. Sen avulla sijoituksen voi täysin automatisoida. Siihen asetetaan omat kriteerit, joilla haluaa lähteä sijoittamaan, jonka jälleen algoritmi sijoittaa varat automaattisesti vertaislainoihin hajautuksen huomioon ottaen.

Riskit

Vertaislainoissa kuten muissakin sijoitustuotteissa on tärkeää kartoittaa riskit. Jokaisen sijoittajan tulisi arvioida oma riskinsietokykynsä. Hajauttamalla eri vertaislaina-alustoihin on mahdollista hajauttaa riskiä. Itseäni ainakin helpotuttaa ajatus siitä, että vertaislainat ovat sijoitusmuotona likvidejä ja niistä on helppo irtautua nopealla aikataululla.

Lopuksi

Aloitin itse sijoittamisen Grupeeriin marraskuussa 2019 ja tällä hetkellä markkinapaikasta on toistaiseksi vain positiivisia kokemuksia. Siinä missä muilla alustoilla saattaa esiintyä cash dragia eli käteisvarojen kasvamista, niin Grupeer on yllättänyt positiivisesti ja pitänyt kaikki varat sijoitettuna.

Grupeer kokemuksia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *