Vuoden 2019 päätös

Vuoden loppu lähestyy pikaista vauhtia ja takana on ollut ansiokas vuosi sijoittamisen saralla. Onneksi olkoon kaikille, jotka ovat tänäkin vuonna pysyneet vaurastumisen tiellä ja niille, jotka ovat aloittaneet matkansa kohti sitä.

Kuukausitasolla edistyminen saattaa tuntua erittäin hitaalta ja tylsältä, mutta kun tarkastelee asioita jo vuoden perspektiivillä niin alkaa näkemään tuloksia. Suurin osa sijoittajista pelaa kuitenkin pitkää peliä, joten lyhyen aikavälin tuloksia on turha murehtia.

Vuoden lopussa on hyvä katsoa kulunutta vuotta, listata onnistumisia ja saavutuksia, mutta myös epäonnistumisia. Näitä tarkastelemalla saa lisää puhtia toimintaansa ja toisaalta myös arvokkaita oppeja. On myös hyvä miettiä seuraavan vuoden tavoitteita, jotta suunta pysyisi selkeänä. Ilman tavoitteita ihminen on kuin laivan kapteeni, jolla on päämäärä hukassa.

”Älä keskity uudenvuodenlupauksiin, tavoitteet on se juttu”

Tavoitteiden pitäisi perustua ihmisen omiin arvoihin eli asioihin, jotka ovat itselle oikeasti tärkeitä elämässä. Mikäli omat arvot ja tavoitteet eivät kohtaa keskenään, niin ne työntävät ihmistä eri suuntiin ja aiheuttavat pahimmassa tapauksessa identiteettikriisin. Kun omat arvot ovat täysin selvillä, niin tavoitteiden asettaminenkin on helpompaa. 

Tässä kohtaa on myönnettävä, että olisin kaivannut itseltäni enemmän systemaattisuutta tavoitteiden eteen työskentelemiseltä. Whiteboard, joka koristaa makuuhuoneeni seinää on toiminut erinomaisena muistutuksena asioista, joita haluaisin saavuttaa. Se samalla muistuttaa myös siitä, että ensi vuoden tavoitteet pitäisi olla vielä paremmin määriteltynä ja niitä tukevien targettien pitäsi olla entistä tarkempia. Lisäksi edistymistä pitäisi osata myös seurata. Muuten huomaat saavuttaneesi asioita, joita pitikin, mutta et ehdi edes juhlia niitä. Suosittelen tutustumaan SMART goals -tapaan asettaa tavoitteita ja lataamaan puhelimeen Strides -aplikaation. Näiden avulla tavoitteiden asettamisesta tulee helpompaa ja niiden seuraamisesta vaivattomampaa.

Miksi näitä asioita kannattaisi pohtia ja kirjoittaa ylös?

Ihmismieli on orientoitunut keskittymään negatiivisiin asioihin ja se juurtaa juurensa siitä, että sen tavoitteena on suojella meitä, eikä keskittyä tavoitteiden listaamiseen. Kun tuo tietoisuutta siihen mitä on saanut aikaan ja mitä haluaa saavuttaa, saa momentumia tekemiseensä ja ymmärtää itsensä kehittämisen jalon taidon. Näihin pohdintoihin haluan päättää tämän vuoden ja toivottaa sinulle lukijani:

Onnellista Uutta Vuotta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *