Aloitin asuntosijoittamisen

asuntosijoittaminen

Olin odottanut pitkään hetkeä, jolloin voisin sanoa, että ostin ensimmäisen sijoitusasuntoni. Se hetki koitti viimein tämän vuoden kesäkuussa, mutta sitä edelsi kuukausien valmistautuminen. Asuntosijoittaminen nykyisin hirveän suosittua, jonka vuoksi sopivan kohteen löytäminen on hankalaa.

Luin kaikki perinteiset asuntosijoittamisen oppaat, ravasin asuntoesittelyissä ja kuuntelin aihepiirin podcasteja (mm. ostan asuntoja). Jossain vaiheessa alkoi kuitenkin tuntumaan siltä, että tietämys asuntosijoittamisesta oli saavuttanut jonkinasteisen virstanpylvään. Viimeistään siinä kohtaan, kun tunsin saavani samaa tietoa eri paikoista tunsin intuitioni kertovan, että nyt oli otettava seuraava askel.

”Ihminen voi kuitenkin vain opiskella tiettyyn pisteeseen saakka, jossain vaiheessa ensimmäinen askel on otettava”

Sopiva kohde löytyi välittäjän kautta, johon olin tutustunut esittelyissä käydessäni. Asunto ei alunperin täysin vastannut kriteerejäni, vaikka olikin sopivan kokoinen yksiö. Siinä ei ollut parveketta eikä taloyhtiössä ollut hissiä. Vaikka näillä asioilla ei ole merkitystä kaikkien sijoittajien tai vuokralaisten silmissä, niin olisin toivonut että ensimmäinen kohteeni olisi mahdollisimman helppo vuokrattava. Jonkun aikaa pohdittuani tulin siihen päätökseen, että asunto oli sijainniltaan sen verran hyvä, että päätin edetä tarjousneuvotteluun.

Välittäjä kertoi, että myyjänä oli kuolinpesä, joka halusi laittaa asunnon lihoiksi mahdollisimman pian. Vaikka kyseisen informaation jakaminen olikin hyvän välitystavan vastaista, niin minulle se tarjosi etulyöntiaseman. Rupesin oitis työstämään tarjousta, ja prosessia auttoi se, että olin juuri kuunnellut kiinteistövälittäjä Roni Arvosen sanovan, että tarjouksen jättämisen pitäisi aina vähän hävettää. Lähetin siis hyvällä omatunnolla merkittävästi alle markkinahinnan olevan tarjouksen kohteesta.

Lysti loppui kuitenkin lyhyeen, nimittäin välittäjä vastasi tarjoukseen toivottamalla hyvää kesän jatkoa 🙂

asuntosijoittaminen
Välittäjän laittama viesti

Ajattelin, että kohde meni tällä erää ohi. Selittelin itselleni miksi niin alhaisen tarjouksen jättäminen oli hyvä ajatus ja että kohde ei vastannut muutenkaan täysin omia sijoituskriteerejäni. Oikeasti harmitti vietävästi, mutta enhän sitä voinut myöntää itselleni ainakaan heti.

Viikkoa myöhemmin, välittäjä palasi kuitenkin asiaan ja tiedusteli josko olisin valmis korottamaan tarjoustani. Olin tiedostamatta käyttänyt yhtä tehokkainta neuvottelukikkaa hyväkseni: nimittäin strategista hiljaisuutta. Nyt oli selvää, että välittäjällä ei ollut muita ostajia tiedossa ja kuolinpesän osakkaat varmasti kiirehtivät välittäjää. Tiesin, että olin ostamassa kohdetta muutenkin reilusti alle markkinahinnan, joten suostuin korottamaan tarjoustani hieman, jotta saisin kohteen itselleni. Tarjoukseni hyväksyttiin ja kävin sovittuna ajankohtana pankissa allekirjoittamassa kauppakirjat.

asuntosijoittaminen
Asunto sijaitsee kasvavassa kaupungissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *