Sain tyttöystäväni vihdoin sijoittamaan…

sijoittaminen

Lukuisten motivointikeskustelujen, korkoa korolle efektin läpikäymisen sekä eläketurvakeskustelujen jälkeen voin hyvällä itsetunnolla sanoa, että sain hänet sijoittamaan. Oliko se sitten tosiaankin pitkän aikavälin pyrkimykseni tulosta vai saiko kaamosaika vihdoin tajuamaan, että ehkä tulevaisuudessa ei tarvitsisi olla pimeimpinä aikoina Suomessa?

En tiedä sitä, mutta päätös on silti oikea. Tyttöystäväni ei ole sijoitusfanaatikko eikä oikeastaan tykkää seurata osakemarkkinoita. Sen takia mielenkiinnon herättäminen sijoittamista kohtaan oli karkeasti sanottuna haastellista 🙂

Tyttöystävääni voisikin kuvailla risk-averse investoriksi eli riskiä kaihtavaksi sijoittajaksi. Mieleeni tuli vain yksi sijoitustuote, mikä sopii vallan mainiosti tälläiseen tilanteeseen: nimittäin ETF-rahastot. Ne ovat kulujen valoissa maltillisia ja niissä on miltei aina hajautus kunnossa. Päätimme, että kasvuosuus eli osingot uudelleen sijoittava ETF-rahasto olisi paras vaihtoehto hänen tilanteessa.

                         ”Vaurastuminen ei ole pikajuoksu vaan pikemminkin maratoni”

Onneksi sijoittamisen aloittaminen on nykyisin hyvin yksinkertaista. Alkuun valitsimme kuukausisäästön kohteeksi iShares Core MSCI World UCITS ETF (EUNL) -rahaston. Valitsimme tämän rahaston, koska siinä on hyvä hajautus Eurooppaan sekä Amerikan mantereelle. Lisäksi rahaston nimessä oleva UCITS viittaa siihen, että rahaston tulee noudattaa tiukempia sijoitusrahastoille määritettyjä säännöksiä. Esimerkkinä se, että rahaston omistus yhdessä osakkeessa voi enintään olla 5%.

Oma EUNL positio

Aasian osuus jää rahastossa hyvin pieneksi, mutta tarkoitus onkin myöhemmin lisätä muita rahastoja tämän rahaston kylkeen.

Avasimme tilin Nordnetiin, johon teimme kuukausisäästösopimuksen. Tämän jälkeen teimme verkkopankista automaattisen tilisiirron Nordnetiin, joka toteutuu joka kuun 1. päivä. Nyt rahat siirtyvät automaattisesti Nordnetiin ja sieltä välittäjä ostaa automaattisesti joka kuun 5. päivä yhden osuuden EUNL-rahastosta. Tämä on vasta alkua, mutta se että on saanut jonkun ottamaan ensiaskeleen kohti jotakin merkityksellistä tuntuu mielettömän hyvältä. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *