Vertaislainat: Swaper — jopa 12% tuotto vertaislainoilla

Swaper, kokemuksia, vertaislainat

Vertaislainojen maailmassa on tarjolla kovia tuottoja. Niin myös tämän alustan kohdalla. Vertaislainat ovat toki riskisempiä kohteita perinteisiin sijoituksiin nähden, mutta riskiä voi pienentää hajauttamalla rahoja eri alustoille.

Lyhyesti

Uusin tulokas vertaislainasalkkuuni on *Swaper, jonka on laittanu aluilleen Wandoo Finance Group -niminen toimija. Alustan kotipaikka on Latviassa ja se lupaa sijoittajille 12% tuoton. Minimisijoitus, jonka alustaan voi tehdä on 10€ ja kaikki listatut lainat on suojattu takaisinostotakuulla. Takaisinostotakuu tarjoaa turvaa sen varalta mikäli lainan ottaja ei kykene 60 päivään mennessä pysymään lyhennysaikataulussaan. Silloin lainan myöntäjä lunastaa lainan itselleen ja maksaa sijoittajalle tämän sijoituksen sekä kertyneen korkotuoton.

Omat kokemukset

Muiden vastaavien toimijoiden tavoin myös Swaper tarjoaa mahdollisuuden sijoittaa varoja autoinvest-työkalun avulla. Mikäli termi ei ole tuttu, niin kyseessä on toiminto, jonka avulla voi automatisoida varojen sijoittamisen vertaislainoihin. Pysyttäydyn itse lyhyen aikavälin lainoissa ja sijoitan aina maksimissaan 10€ yksittäiseen lainaan, kuten alla olevasta kuvasta näkyy.

swaper, kokemuksia, vertaislainat

Laitoin alunperin Swaperiin 2000€, mutta jouduin nostamaan puolet pois kattamaan käteisvajetta. Tällä strategialla koko sijoitusajan tuotto on ollut 12,83%. Alusta on siis lunastanut ja myös ylittänyt lupauksensa 12% tuotosta. En voi olla muuta kuin tyytyväinen alustan tarjoamaan tuottoon, sillä useamman muun toimijan kohdalla tuotot ovat valitettavasti olleet laskusuhdanteessa.

swaper, kokemuksia, vertaislainat

Riskit

Vertaislainoissa kuten muissakin sijoitustuotteissa on tärkeää kartoittaa riskit. Jokaisen sijoittajan tulisi arvioida oma riskinsietokykynsä. Hajauttamalla eri vertaislaina-alustoihin on mahdollista hajauttaa riskiä. Itseäni ainakin helpotuttaa ajatus siitä, että vertaislainat ovat sijoitusmuotona likvidejä ja niistä on helppo irtautua nopealla aikataululla.

Miten sijoittaminen aloitetaan?

1. Siirry *Swaperin sivuille ja valitse etusivulta ruudusta ”Open Investor Account”
2. Täytä henkilökohtaiset tietosi ja alusta pyytää myös toimittamaan kuvan henkilöllisyystodistuksesta.
3. Kun tili on luotu niin siirrä rahaa sijoitustilillesi
4. Ota Auto Invest-työkalu käyttöön ja aseta sille esimerkiksi yllä olevan kuvan mukaiset kriteerit.
5. Nauti tuotoista 🙂


Lopuksi

Swaper on toiminut uutena tulokkaana hyvin ja tulen jatkamaan sen käyttöä jatkossakin. Erityisesti sijoittajana lisäarvoa tuo heidän Apple Store sekä Google Play -kaupoista ladattava sovellus, jonka avulla pysyy ajan tasalla sijoitusten tilanteesta. Mikäli päätit, että haluat hypätä Swaperin kyytiin niin kannattaa rekisteröityä klikkaamalla alla olevaa kuvaa niin sinut palkitaan 2% ylimääräisellä tuotolla.

swaper, kokemuksia, vertaislainat
Muut alustat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *