Pay yourself first!

Olen kuullut ”Pay Yourself First” -periaatteesta useita kertoja elämäni aikana, mutta vasta äskettäin rupesin oikeasti viemään sitä käytäntöön. Käytännössä periaate kehottaa siirtämään rahaa sivuun heti kun palkka kilahtaa tilille. Ja nimenomaan säästöihin ja sijoituksiin. Tämän jälkeen vasta käytetään rahaa kiinteisiin sekä muihin kuluihin.

Olennaista on tietää omat lukunsa. Kun seuraa tarkasti edellisten kuukausien tuloja sekä menoja niin saa helposti perspektiiviä siihen mihin ja kuinka paljon rahaa kuluu eri asioihin. Kun luvut on tiedossa, tehdään suunnitelma rahojen jakamisesta eri tarkoituksiin.

Miksi seurata tätä periaatetta?

Ihmisen on helppo sekoittaa halut sekä tarpeet toisiinsa. Päivittäinen latte voidaan helposti laittaa tarpeisiin, vaikka kyse olisikin halusta. ”Mutta, kun työpaikan automaattikahvi on kitkerää.” Rahojen siirtäminen pois silmistä tekee sen, että nämä halut ja tarpeet pysyvät aisoissa, koska kynnys siirtää rahat säästötililtä takaisin palkkatilille on isompi kuin se, että rahat olisivat heti käytössä palkkatilillä.

Mintos tarjoaa lukijoilleni 1% bonuksen mikäli rekisteröityminen tapahtuu tämän linkin kautta.
(Tämä kirjoitus sisältää affiliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin kirjoittaja saa siitä pienen komission. Tämä ei maksa lukijalle mitään ylimääräistä)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *