Kohti parempaa oman talouden hallintaa

Luin hiljattain asuntosijoittaja Mikko Sjögrenin kirjan nimeltä Vaurastumisen reseptit. Kirja oli mehevä kokonaisuus, josta jokainen sijoittamisesta kiinnostunut löytää varmasti paljon hyödyllisiä vinkkejä. Siinä puitiin mm. yksilön talouden hallintaa ja sitä millainen taloudellisen tilanteen pitää olla ennen kuin ryhtyy sijoittamaan.

Allekirjoittaneelle kirjasta jäi käteen oikeasti jotain konkreettistakin. Sjögren painotti sitä, että on järkevää lokeroida pääasiallinen tulolähde sekä passiiviset tulot esimerkiksi seuraavasti:

Esimerkiksi, jos nettopalkka olisi 2400€ niin 1200€ menisi kiinteisiin kuluihin ja jäljelle jäävä 1200€ sijoitettaisiin yllä mainittuihin lokeroihin. 

Vaikka itsellä on ollut selkeä taloudellinen tavoite, niin en ollut tähän mennessä ”automatisoinut” rahavirtaa mihinkään, vaan ennemmin sijoitellut könttäsummia joka kuukausi. Sjögrenin tapaa noudattaen taloudellisen tilanteen seuraaminen yksinkertaistuu, kun rahat siirtyvät selkeästi johonkin eivätkä jää tilille makoilemaan.

Omat lukuni näyttävätkin tältä:

40% Kiinteät kulut (Sähkö, Vastike, Ruoka)
30% Säästäminen (Norwegian Bank Säästötili)
15% Sijoitukset (Nordnet ETF EUNL & Mintos)
10% Kulutus (Vaatteet, Ulkona syöminen)
5% Oppiminen (Luennot, Kirjat)
0% Hyväntekeväisyys

Eli käytännössä heti, kun palkkani kilahtaa tilille niin verkkopankkiin tehdyt automaattiset tilinsiirrot siirtävät rahat Nordnettiiin, Mintosiin ja Bank Norwegianin talletustilille.

Miten on lukijoiden laita, oletteko automatisoineet rahavirtaa tällä tavalla?
Mintos tarjoaa lukijoilleni 1% bonuksen mikäli rekisteröityminen tapahtuu tämän linkin kautta. Lue lisää vertaislaina sijoittamisesta täältä.

(Tämä kirjoitus sisältää affiliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin kirjoittaja saa siitä pienen komission. Tämä ei maksa lukijalle mitään ylimääräistä)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *