Nyt kilahti! Nimittäin Bank Norwegianin talletuskorko

talletuskorko

Suomalaiset tykkäävät makuuttaa rahoja talletustileillä. Se on noteerattu valtamediassa, joiden mukaan varallisuus, joka köllöttää talletustileillä olisi arviolta 80 miljardia. Median kirjoituksissa ei ole niinkään ihailtu suomalaisten säästämistottumuksia vaan ennemminkin sitä, että kyseinen summa makaa nollakorkoisilla talletustileillä ja täten suomalaisten varallisuus katoaa, koska inflaatio ottaa osansa siitä joka vuosi.

Sinänsä talletustilillä rahojen pitämisessä ei ole mitään ongelmaa, mikäli se odottaa siellä myöhempää tarkoitusta (Esim. säästäpuskuri, asunto, sijoitukset) varten. Porua nostetaan siitä, kun raha makaa talletustilillä toimettomana, jolloin se ei tuota mitään. Jotkut uskovat salaliittoteoriaan, jossa media pyrkii saamaan meitä kuluttamaan enemmän. Astetta optimistisempi taas uskoo, että media yrittää auttaa meitä. Mikä on totta ja mikä ei? Kysymys ei ole minun käsissäni, mutta onneksi nollakorkoisille tileille löytyy vaihtoehtoja.

Esimerkkinä Bank Norwegianin talletustili, vaikka sen talletuskorko putosikin aiemmasta 1,75% nykyiseen 0,75%. Suomalaiset säästäjät ovat kiitettävästi avanneet talletustilejä sinne ja päässeet nauttimaan tänäkin vuonna korosta, joka maksettiin vuoden vaihteessa.

Norwegian Bankiltä saatu bruttokorko


Rahan kulku

The Millionaire Real Estate Investor -kirjassa kerrotaan mielenkiintoisella tavalla rahan kulusta. Puhutaan ilmiöstä nimeltä ”the path of money”. Kiteytettynä sanoma menee kutakuinkin näin: kun raha kilahtaa tilillemme pääsääntöisestä tulonlähteestä, niin voimme käyttää sen neljällä eri tavalla: Voimme kuluttaalahjoittaasäästää tai sijoittaa sitä eteenpäin. Mikäli mielessä on varallisuuden kasvattaminen, niin suositeltava tapa on laittaa rahaa sijoituksiin. Vanha viisaus pitää edelleen, mutta tässä kirjassa se oli kerrottu freesimmällä tavalla.

Omaan tapaani on kuulunut nostaa kertynyt korko ulos ja sijoittaa se joko osakkeisiin tai vertaislainoihin, joissa tuotto-odotus on parempi. Mites on lukijoiden laita, jätättekö koron tilille vai ohjautuuko se muuhun tarkoitukseen?

Nordnetissä osakkeiden säilyttäminen on maksutonta. Palvelu- ja vuosimaksut 0 €. Osakekaupat alk. 3 €.

(Tämä kirjoitus sisältää affiliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin kirjoittaja saa siitä pienen komission. Tämä ei maksa lukijalle mitään ylimääräistä)

1 Comment

  1. Anonymous
    30 tammikuun, 2019

    Kiinnostavaa!

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *