Vertaislainat: PeerBerry — jopa 11,5% tuotto vertaislainoilla

peerberry, kokemuksia, tuotto, vertaislainat

Kiinnostaako Vertaislainat? Mikäli vastasit kysymykseen kyllä niin tätä alustaa ei kannata jättää väliin. Vertaislainat ovat luonteeltaan riskisempiä sijoituksia kuin esimerkiksi osakkeet, mutta itse pidän niitä mainioina sijoituksina. Parhaimillaan rahat voi sijoittaa automaattisesti, jolloin korkoa korolle -ilmiö on parhaimmillaan.

Lyhyesti

Uusin tulokas vertaislainasalkkuuni on *PeerBerry. Sen on laittanut aluilleen Aventus Group -niminen toimija Latviasta. Siihen luottaa kirjoitushetkellä yli 17 100 sijoittajaa, jotka ovat tulleet luvatun 11,5% tuoton perässä. Minimisijoitus, jonka alustaan voi tehdä on 10€ ja kaikki listatut lainat on suojattu takaisinostotakuulla. Takaisinostotakuu tarjoaa turvaa sen varalta mikäli lainan ottaja ei kykene 60 päivään mennessä pysymään lyhennysaikataulussaan. Silloin lainan myöntäjä lunastaa lainan itselleen ja maksaa sijoittajalle tämän sijoituksen sekä kertyneen korkotuoton.

Yksi mielenkiintoinen asia mikä erottaa PeerBerryn muista alustoista on se, että yritys on alunperin ollut loan originator eli lainojen liikkeeseen laskija, joka on halunnut luoda alustan vertaislainoille. PeerBerry toteutettiin 2017 ja on kasvanut kovaa vauhtia haalimalla markkinaosuutta Euroopassa laajentamalla toimintaansa eri Euroopan maihin mm. Georgia, Kazakhstan ja Moldova.

Omat kokemukset

Aloitin sijoittamisen PeerBerryyn syyskuussa 2018 sijoittamalla alustaan ensin 100 euroa. Uuteen vertaislaina-alustaan siirtyessä, tykkään ensin testailla ja nähdä, että kaikki toimii kuten pitääkin. Tuottoa rupesi tulemaan heti ensimmäisestä kuukaudesta, joten päätin lisätä pääomia alustaan. Alla olevassa kuvassa on nykyinen tilanne.

Sijoituksen automatisoiminen eli Auto Invest

PeerBerry tarjoaa muiden vertaislaina-alustojen tavoin myös AutoInvest -työkalun, jolla sijoituksen voi täysin automatisoida. Tarkoittaen sitä, että sijoittaja voi halutessaan asettaa työkalulle tietyt ehdot, jonka avulla AutoInvest-työkalu rupeaa sijoittamaan tilillä olevia rahoja. Itse sijoitan vain lyhyen aikavälin lainoihin, joissa juoksuaika on maksimissaan 1-3 kk. Etuna tässä stragiassa on se, että rahat saa ulos nopeasti mikäli niille tulee tarvetta.

Lopuksi
Olen sijoittanut 1000€ PeerBerryn alustaan. Toistaiseksi kaikki on pelittänyt hyvin, toivon sen kykenevän jatkossakin tarjoamaan luvatun 11,5% prosentin koron. Mikäli päätit, että haluat hypätä *PeerBerryn kyytiin niin pääset rekisteröitymään palveluun klikkaamalla alla olevaa kuvaa.

peerberry, kokemuksia, vertaislainat
 
Muut alustat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *