Vertaislainat: Mintos osa 2

 Klikkaa kuvaa ja rekisteröidy palveluun, niin saat 1% bonuksen sijoittamallesi pääomalle ensimmäisen 90 päivän aikana. Tämän tarjouksen saa vain, jos liittyy alustaan linkin kautta.

Kirjoitin toukokuussa blogipostauksen Mintosista, joka löytyy täältä. Ajattelin kirjoittaa pikaisen päivityksen, nyt kun sijoitukset ovat pyörineet alustassa noin vuoden päivät.

Alla on kaksi kuvaa joista näkyy, että rahoille on kertynyt tasaisesti tuottoa tänä vuonna. Ensimmäinen kuva on otettu 05/2018 ja toinen kuva 09/2018. Kertynyt korko on peräisin lyhyen aikavälin lainoista, joihin itse pääasiassa sijoittelen.

                       
                                 
Sijoittaminen Mintosiin on ollut hyvin passiivista, sillä Auto Invest-työkalu hoitaa sijoitukset puolestani. Kyseessä on siis työkalu, johon määritetään speksit lainoille joihin halutaan sijoittaa ja korkotuotto mitä haetaan. Työkalu sijoittelee lainoihin automaattisesti. 
Mintos on tehnyt alustastaan hyvin selkeän, mutta alustasta löytyy tietenkin myös moitteita:
1. Talletuksen tekeminen vie useamman päivän.
2. Pikavippien myöntäjien taloudellista tilannetta ei ole avattu.
3. AutoInvest-työkalu ei sijoita rahoja, jotka palautuvat lainan maksuista. 
Näihin kaikkiin löytyy onneksi ratkaisu. Ensinnäkin olen itse sijoittanut isomman summan kerralla, jottei alustaan tarvitse lisätä rahaa kokoajan. Toiseksi Auto Invest-työkaluun on nyt lisätty arviot lainan myöntäjistä (asteikko A-D), jonka avulla niiden riskisyyttä voi tarkastella ja poistaa sellaisia, joissa se on korkea. Viimeisimpään ongelmaan löytyy myös ratkaisu. Nimittäin, ”Portfolio Size”-kohtaan voi laittaa suuremman rahasumman, kuin mitä alustan tililtä löytyy. Tämä varmistaa sen, että myös palautuneet rahat uudelleensijoitetaan työkalun toimesta. 
Päivitetty Auto Invest-työkalu
Summaa korottamalla kaikki rahat uudelleensijoitetaan

Sijoitan itse useampaan vertaislainojen tarjoajaan (Swaper, PeerBerry, Twino), mutta Mintos on kehittänyt ja hoitanut alustaansa näistä parhaiten. Sen takia tulen jatkamaan sijoittamista Mintosiin jatkossakin.

Mintos tarjoaa lukijoilleni 1% bonuksen mikäli rekisteröityminen tapahtuu tämän linkin kautta.

(Tämä kirjoitus sisältää affiliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin kirjoittaja saa siitä pienen komission. Tämä ei maksa lukijalle mitään ylimääräistä)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *