Paras talletuskorko osa 2 – Case Bank Norwegian

talletuskorko

Sanonta ”kaikki hyvä loppuu aikanaan” kuvastaa hyvin Bank Norwegianin viimeisimmän tiedotteen sisältöä. Mistä löytyy seuraava paras talletuskorko?

Nimittäin kuten moni jo tietää, Bank Norwegian päätti laskea talletustilin korkonsa 1,75% –> 0,75%. Muutos tulee voimaan 1.10.2018 lähtien. Sijoittajien keskuudessa Bank Norwegianin talletustili on ollut suosittu, sillä se on tähän mennessä tarjonnut parhaimman korkotuoton. Sen avulla sijoittamisesta kiinnostuneet aloittelijatkin ovat voineet kokeilla ropojen työllistämistä vähäriskisesti.

Muutoksen myötä monen päässä on pyörinyt ajatus, että mihin ohjata rahat nyt kun maksettu korko ei ole enää entisensä. Itsekin olen samassa tilanteessa ja päätynyt kahteen vaihtoehtoon: TF Bank sekä Instabank.

Ensimmäinen vaihtoehto TF Bank on Ruotsissa 1987 perustettu pankki, joka on keskittynyt toiminnassaan kolmeen tuotteeseen: kulutusluottojen tarjonta, ostorahoitus verkkokaupoille sekä perinteinen säästötili. Säästötilin korko on tällä hetkellä 1% ja se kuuluu Ruotsin talletussuojan piiriin, joka käsittää suojan 100 000€ asti.

talletuskorko

Toinen vaihtoehto on Instabank Norjasta. Se on perustettu 2016 ja tarjoaa kulutusluottoja sekä säästötilin. Pankki tarjoaa TF Bankin tavoin 1% koron talletetulle rahalle ja kuuluu Norjan talletussuojan piiriin. Tarkoittaen sitä, että rahat on suojattu 100 000€ asti.

talletuskorko

Molemmat pankit ovat varteenotettavia vaihtoehtoja Bank Norwegianille. Isoin ero pankkien tarjoamien säästötilien kannalta löytyy TF Bankista, nimittäin Instabankista poiketen se tarjoaa vain kaksi maksutonta nostoa vuodessa, Instabank taas rajattomasti.

Onneksi on vielä tämä kuukausi aikaa miettiä peliliikkeitä. 0,25% takia tuntuu hölmöltä siirtää rahoja toisaalle, mutta tuottohakuinen ajattelu on saanut ainakin minut toimimaan. Omat rahani ohjautuvat todennäköisesti Instabankkiin. Ihan siitä syystä, että tykkään veivata rahoja talletustilin ja säästötilin välillä. Iso raha kulkee parhaan talletuskoron perässä, joten jää nähtäväksi miten pitkään nämä pankit jatkavat sen tarjoamista.

Mites blogini lukijoiden laita, jääkö rahat Bank Norwegianiin vai oletteko löytäneet paremman paikan niille?

10 Comments

 1. Anonymous
  12 syyskuun, 2018

  Kyllähän tuo Instabank tulee itselläkin nyt vaihtoehdoksi. Toki tuon nostorajoituksettomuuden johdosta, ja myös siksi, että tilin avaaminen ja nostojen tekeminen on huomattavasti helpompaa sähköisellä asioinnilla (kuten Bank Norwegiassa). TF Bankissahan nuo ei hoidu sähköisesti, vaan lomakkeita lähettämällä.

  Teen kuun lopussa siirrot, niin pääsen vielä mahdollisimman pitkään nauttimaan Bank Norwegianin paremmasta korosta.

  Vastaa
 2. SijoittajanBlogi
  12 syyskuun, 2018

  Kiitos kommentistasi! Hyvä valinta ja näinhän se on, vaivattomuus on se mikä sai minutkin Instabankin asiakkaaksi 🙂

  Vastaa
 3. Anonymous
  21 syyskuun, 2018

  Mitkä olivat mielestänne epäilyttävimmät kohdat Instabankin yleisissä ehdoissa? Niitähän on 10 sivua.

  Vastaa
 4. Anonymous
  21 syyskuun, 2018

  Harmi, että tuo norwegian nyt teki tepposet, jätän kuitenki rahat sinne :/

  Vastaa
 5. Anonymous
  24 syyskuun, 2018

  Mainittakoon, että BN:ssä antaa Suomen Verohallinnolle automaattisesti kalenterivuoden lopussa korosta vuosi-ilmoituksen. Instabankissa taas näin:

  "Korkotuotto on pääomatuloa, josta maksetaan veroa Suomessa. Säästötiliasiakkaan on itse ilmoitettava saatu korkotuotto veroviranomaisille maalis-huhtikuussa tulevalla veroilmoituksella. Tarkempia lisätietoja korkotulon verotuksesta löydät Verohallinnon verkkosivuilta http://www.vero.fi"

  Tietysti korkosumma lienee erittäin helppo itsekin syöttää vero.fi:ssä (en ole vielä kokeillut, mutta luulisin).

  Vastaa
 6. SijoittajanBlogi
  25 syyskuun, 2018

  Kiitos huomiosta! Tuo korkotuotto täytyy tosiaan ilmoittaa itse verottajalle. Tieto löytyy täältä: https://instabank.fi/usein-kysyttya-saastotili

  Vastaa
 7. Anonymous
  27 syyskuun, 2018

  Kohta alkaisi olla siirto Instabankiin ajankohtainen. Uskaltaako vai eikö uskaltaa. Itselleni kysymys on lähes kokonaan siitä, että mietityttää voiko jotain mennä pahasti pieleen. Esimerkiksi jokin Instabankin hakkerointi, jota ei kukaan sitten korvaa. Tai Instabank menee konkurssiin ja kukaan ei korvaa. Talletussuoja mainitaan kyllä, mutta voiko silti olla skenaarioita, joissa menettää kaikki rahat? Tai eivät maksakaan mitään korkoa eikä asialle voi mitään?

  Mitä mieltä olette, onko tällaisiin katastrofeihin mahdollisuutta vai ei?

  PS. Testasin siirtää rahaa Instabankiin ja takaisin, siirtyi kyllä mainittujen nopeuksien rajoissa (~3 arkipäivää näytti kestävän per siirto).

  Vastaa
 8. Anonymous
  10 lokakuun, 2018

  Tämänhän tietenkin arvasi, että jossain vaiheessa käy näin. S-postiin tuli seuraava viesti:

  "Muutamme säästötilisi talletuskorkoa 1,0 %:sta 0,8 %:iin. Uusi talletuskorko myönnetään talletuksille 100 000 euroon asti.

  Muutos koskee kaikkia asiakkaitamme ja tulee voimaan 15. joulukuuta 2018.

  Talletuskoron muutos johtuu viimeaikaisista muutoksista markkinatilanteessa.

  Terveisin Instabankin väki"

  Toki korko vielä on hieman parempi (vain 0,05 %-yks.) kuin esim. Norwegianissa, mutta seurataan mitä tässä vielä tapahtuu…

  Vastaa
 9. Anonymous
  11 lokakuun, 2018

  Balanzia maksaa säästötilille talletuskorkoa 0,85%. Jaksaakohan näitä muutoksia vaan enää tehdä. Eihän riskittömille talletuksille näinä aikoina oikein saa hyvää talletuskorkoa.

  Vastaa
 10. Jorma J Tontti
  4 heinäkuun, 2019

  Instabank on luonnollinen valinta Bank Norwegianin jälkeen, koska se tarjoaa saman suojan. Ja tosiaan, täytyy muista ilmoittaa korot veroilmoituksessa.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *