Vertaislainat: Twino — jopa 11% tuotto vertaislainoilla

Kannattaako Twinoon sijoittaa? Siinä vasta kysymys. Vertaislainoja sijoittajille tarjoavia sivustoja on ilmaantunut useita lähivuosina (mm. Swaper, ViaInvest, Euroloan) ja hajautusmielessä tekisi mieli laittaa pieniä pääomia jokaiseen uuteen sivustoon. Tässä tekstissä on tarkoitus käydä ajatuksia Twinon vertaislaina-alustasta.

Taustoja

Twino on vuonna 2009 perustettu Latvialainen vertaislainojen markkinapaikka, jossa yhdistetään lainaa hakeva henkilö ja tuottoa hakeva sijoittaja. Alusta tarjoaa vertaislainoja useista Euroopan maista, jo ovat Latvia, Puola, Venäjä, Georgia, Tanska, Kazakstan sekä Espanja. Maiden kirjo on lupaava, sillä hajautusta etsiville sijoituksen rajaaminen tiettyyn maahan onnistuu hyvin.

Edut

Muiden P2P sivustojen tavoin, Twinokin tarjoaa jo tutun AutoInvest -ominaisuuden Käytännössä AutoInvest tarjoaa mahdollisuuden automatisoida sijoituksia niin, että käyttäjä määrittää itselleen kriteerit lainoihin, joihin haluaa sijoittaa.

BuyBack Guarantee varustetuilla lainoilla on Twinon takaus eli mikäli alkuperäinen lainanmaksaja on 30 päivää myöhässä maksuistaan, niin Twino maksaa sijoittajalle hänelle kuuluvan lyhennyksen sekä koron.

Taktiikka

Olen itse sijoitellut Twinoon nyt neljä kuukautta ja toistaiseksi alusta on toiminut hyvin. Sijoitan lyhytaikaisiin eli max 1kk vertaislainoihin, jolloin varmistan sijoitusteni nopean likviditeetin. Olen alusta lähtien käyttänyt AutoInvest työkalua ja se on toiminut kiitettävästi tähän asti. Alla kuva, josta ilmenee käyttämäni AutoInvest-kriteerit.


Riskit

Yksi mieltä askarruttavia asioita Twinossa sen sijaan on sen läpinäkyvyyden poissaolo. Nimittäin viimeisin tilinpäätösraportti on vuodelta 2016 eli vuoden 2017 raporttia ei ole julkaistu ollenkaan. Lisäkysymyksiä herättää myös se, että vuoden 2016 tilinpäätöksen mukaan Twino on tehnyt tappiota huimat 1 719 000€. Ihan tämänkin takia olisi mukava nähdä vuoden 2017 tietoja ja tehdä päätelmiä siitä, että kannattaako alustassa pysyä.

Itse olen päättänyt, että aion hiljalleen siirtää rahoja Twinosta Mintosiin vaikka tuotto onkin Twinossa ollut maltillista niin pitkällä aikavälillä minua ainakin huolettaa Twinon taloudellinen tila ja sen kestävyys mikäli tulos pysyy tappiollisena. Tämä sen takia, että mikäli tulos pysyy tappiollisena ja luottotappioita kasautuu niin ennemmin tai myöhemmin ollaan tilanteessa, jossa rahojen menettämisestä tulee todennäköisempää.

Lopuksi

Twino on ollut hyvä alusta hajauttaa rahoja vertaislaina-alustojen maailmassa. Sen tähänastinen track record tuottojen tarjoamisessa on ollut tasaista ja ennakoitavaa. Kiinnittäisin kuitenkin erityistä huomiota puljun taloudelliseen tilaan ja pitäisin kyseisen alustan painon portfoliossa maltillisena.

Rekisteröidy palveluun tämän linkin kautta, niin Twino palkitsee sinut 1% cash backillä

1 Comment

  1. Anonymous
    10 heinäkuun, 2018

    Kiitos kirjoittajalle että teit meille Twinon tutuksi!

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *