Vertaislainat: Mintos — jopa 12% tuotto vertaislainoilla

Mintos, kokemuksia, vertaislainat

Mintos on vertaislainojen markkinapaikka, jossa on mahdollisuus sijoittaa kansainvälisten luotonmyöntäjien laskemiin yksityishenkilöille tarkoitettuihin lainoihin. Tässä kirjoituksessa on tarkoitus käydä läpi kokemuksia Mintosin alustasta.

Itse aloitin sijoittamisen Mintokseen vuonna 2017, koska tilille jäi aina pieniä summia, joita ei voinut sijoittaa osakkeisiin korkeiden kulujen vuoksi. Vaihtoehtoina oli joko Norwegianin talletustili tai summien jättäminen pankkitilille odottamaan sitä, että joko kulutin ne tai että summat kasvoivat sen verran, että niitä oli järkeä sijoitella osakemarkkinoille.

Lyhyesti

Mintos on 2015 perustettu vertaislainoihin erikoistunut markkinapaikka, johon luottaa kirjoitushetkellä *237 481 sijoittajaa yhteensä 68 maasta. Käytännössä luottolaitokset listaavat lainojaan Mintosin markkinapaikalle, jolloin sijoittajat pääsevät minimissään 10€ sijoituksella kiinni niihin. Itse pidän Mintosia erinomaisena alustana sen takia, että se listaa markkinapaikalleen yhteensä 64 luottolaitoksen lainoja, jolloin valikoimaa löytyy ja hajauttamaan pääsee helposti.

Edut

Mintos tarjoaa useita houkuttelevia etuja sijoittajalle, keskimääräinen tuotto liikkuu 12%-14% kieppeillä. Lisäinsentiiviä sijoittamiseen tuo Mintoksen tarjoama ”Buyback Guarantee”, joka suojaa sijoittajaa luottotappioilta. Nimittäin, jos lainan ottaja ei kykene maksamaan lainaansa tai pysymään alkuperäisessä maksusunnittelmassa, niin luoton alkuperäinen myöntäjä ostaa luoton itselleen 60 päivän seurantapäivän  jälkeen ja korvaa sijoittajalle kuuluvan alkupääoman sekä siihen kuuluvan koron. Kannattaa kuitenkin muistaa, että takaisinostotakuu ei sulje riskiä kokonaan. Tapauksessa, jossa useampi luottomyöntäjä joutuisi vaikeuksiin, olisi varmasti harvinaista, että kaikkien sijoittajien varoja olisi mahdollista palauttaa.

Taktiikka

Oma strategiani on aina sijoittaa yhteen lainaan maksimissaan 10€, jolloin rajaan riskini kyseiseen summaan per laina. Lisäksi maksimi juoksuaika lainoilleni on kuusi kuukautta. Näin saan pahimmassa tapauksessa sijoitukseni pois lyhyessä ajassa. Uudempi kirjoitus löytyy *täältä.

Miten sijoittaminen aloitetaan? 

1. Siirry *Mintosin sivuille ja valitse etusivulta ”Get Started”
2. Täytä henkilökohtaiset tietosi ja alusta pyytää myös toimittamaan kuvan henkilöllisyystodistuksesta.
3. Kun tili on luotu niin siirrä rahaa sijoitustilillesi
4. Ota Auto Invest-työkalu käyttöön ja aseta sille esimerkiksi yllä olevan kuvan mukaiset kriteerit.
5. Nauti tuotoista 🙂

Lopuksi

Mintos on tehnyt vertaislainoihin sijoittamisesta helppoa ja yksinkertaista. Olen itse viihtynyt alustalla jo useamman vuoden ja kokemukset alustasta ovat positiivisia. Mikäli päätit, että haluat hypätä Mintosin kyytiin niin pääset rekisteröitymään palveluun klikkaamalla alla olevaa kuvaa ja *saat lisäksi 1% koron sijoituksellesi seuraavalle 90 päivälle.

Mintos, kokemuksia, vertaislainat

Muut alustat:
Swaper
PeerBerry

1 Comment

  1. Tonny
    11 heinäkuun, 2018

    Tässä on paras paikka ottaa kaikki tiedot lainoista eri puolilla maata pienlaina.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *