Vertaislainat tarjoavat korkeaa tuottoa

VertaislainatYksi keskeisin asia sijoittamisessa on riskien hajauttaminen. Yksinkertaisuudessaan hajauttaminen tarkoittaa sitä, että henkilö hajauttaa sijoituksiaan erilaisiin sijoituskohteisiin, jotta yksittäisen sijoituskohteen riski ei kasva liian merkittäväksi. Tähän apuun kelpaavat mainiosti vertaislainat, sillä ne tarjoavat loistavan tavan saavuttaa optimaalisen hajautuksen.

Vertaislainojen hyödyt pystytään tiivistämään muutamaan erinomaiseen ominaisuuteen:

1. Useat vertaislainojat tarjoavat alustat antavat mahdollisuuden automatisoida sijoituksia. Toiminto on nimeltään Auto Invest. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että käyttäjä voi allokoida tietyn summan lainoille ja asettaa minimisumman, jonka haluaa kohdistaa yksittäiselle lainalle. Tämän jälkeen alusta rupeaa etsimään lainaehtoihin soveltuvia lainoja ja sijoittaa niihin automaattisesti.

2. Useat vertaislaina-alustat tarjoavat myös takaisinostotakuun. Tarkoittaen sitä, että mikäli lainan ottajalla on vaikeuksia suoriutua luotosta niin luoton myöntäjä on velvollinen lunastamaan sijoittajan osuuden lainasta ja maksamaan tälle alkupääoman lisäksi laina-ajalta erääntyneen koron.

Vertaislainoja tarjoavia alustoja on nykyisin useita. Aloittamiseen soveltuu erinomaisesti alusta nimeltä Mintos. Olen kirjoittanut siitä *täällä.

Vertaislainat ovat siitä oiva sijoituskohde, että siinä korkoa korolle -ilmiö pääsee loistamaan ja sijoittaminen ei tästä johtuen vaadi sijoittajalta kovin aktiivista roolia. Suosittelen perehtymään niihin kuitenkin tarkasti ennen sijoittamista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *