Miten olen sijoittanut opintolainani?

Yksi opiskelijoiden keskuudessa esiintyvässä trendistä on opintolainan nostaminen ja sen sijoittaminen edelleen esimerkiksi osakkeisiin. Itse nostin opintolainani 7200€ Nordeasta, josta sain sen 0,5% marginaalilla (tällä hetkellä 0,349%, negatiivisen viitekoron vuoksi). Oma tavoitteeni oli kutakuinkin sama kuin useimmilla tutuillani. Sijoitan lainan osakkeisiin hajauttaen sen eri yritysten osakkeisiin eri ajankohtina.

Itse uskaltauduin nostaa lainaa ja sijoittaa sen siitä syystä, että itselläni on olemassa rahasto jonka avulla pystyn kuittaamaan koko opintolainan kerralla, mikäli sille tulisi tarvetta. Täten minun ei tarvitsisi siis myydä osakkeita alihintaan tappiolla. Lisäksi osinkotulot ylittävät lainasta maksettavan koron, jonka myötä lainan sijoittaminen on siis kannattavaa. Lainan noston ja sen hoidon suunnitteleminen on mietittävä tarkkaan, vaikka kyse olisikin pienemmästä lainasta. Olennaista on miettiä lainan järkevyys ja tietenkin sen takaisinmaksu. Riskikartoitus on osa jokaisen vastuullisen lainannostajan työkalupakkia.

Alle olen koonnut koosteen sijoituksistani, johon olen opintolainani kohdistanut:

Realty Income 1 008,52 €
Terveystalo Anti 1 473,76 €
Mintos 40,00 €
Telia 999,05 €
Mintos 131,62 €
Mintos 700,00 €
Nordea 1 500,97 €
Orion 1 048,40 €

(Huom! tämä ei ole sijoitussuositus, vaan esimerkki miten allekirjoittanut on päättänyt sijoittaa oman opintolainansa)

Orion, Realty Income sekä Terveystalo ovat olleet uusia lisäyksiä salkkuuni, kun taas Nordean ja Telian osakkeita olen tankannut lisää. Vertaislainapalveluun Mintokseen olen myös kohdistanut vähän pääomaa.

Haluaisin kommentteja blogin lukijoilta seuraavaan kysymykseen: Nostatteko opintolainaa ja miten aiotte käyttää sitä?

2 Comments

 1. Anonymous
  18 helmikuun, 2018

  Olisinpa tajunnut nostaa opintolainan silloin, kun siihen oli mahollisuus.

  Vastaa
 2. Anonymous
  19 helmikuun, 2018

  Yhdyn edelliseen, aika fiksu veto!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *