Kulujen seuraaminen

Menojen ja kulujen seuraaminen on erinomainen tapa hallita oman talouden tilannetta. Usein meillä kaikilla on enemmän tai vähemmän kuluja, joista voisimme säästää. Nämä salakavalat kulut jäävät kuitenkin helposti huomaamatta, mikäli emme seuraa niitä aktiivisesti. Me ikäänkuin tulemme sokeiksi asioille, joita toistamme tarpeeksi usein, koska niistä kehittyy tapa. Kuluja on kuitenkin seurattava, jos haluaa vaurastua, sillä vaurastumisessa olennaista on kuluttaa vähemmän kuin mitä tienaa.

Tästä pääsemmekin itse asiaan, eli miten kulujaan kannattaa seurata. Helpoin tapa on ladata mobiilisovellus, johon voi kerätä kaikki tehdyt transaktiot. Menot voi myös usein kategorisoida näissä sovelluksissa, jolloin niiden läpikäymisestä tulee paljon joustavampaa. Testasin itse myös perinteistä tapaa eli kuittien keräämistä, mutta siitä ei tullut mitään. Niiden kerääminen ja läpikäyminen oli kankea ja aikaa vievä prosessi. Sovellus taas on kätevä, koska ostoksen saa kirjattua hetkessä, kun vain tottuu käyttämään sovellusta. Tällä tavalla olen itse päässyt perille kulutustottumuksistani ja hiljalleen päässyt karsimaan turhia kuluja. Hyvänä esimerkkinä oli melkein päivittäin ostettu take away –kahvi. En tajunnut sen tuomaa kuluerää kuukaudessa ennen kuin kävin läpi kuukausikatsausta sovelluksesta. En tietenkään ole kokonaan luopunut tästä tavasta, koska uskon siihen että välillä pitää ja saa nauttia 🙂

Take awayt:

1. Seuraa ja karsi turhia kuluja, näin voit tavoitella helpommin omia taloudellisia tavoitteitasi.

2. Tee kulujen seuraamisesta helpompaa lataamalla budjetointi -sovellus puhelimeesi. (Mint, Wally, Monefy, Goodbudget).

3. Muista nauttia välillä ja pitää huoli tasapainosta kulujen seuraamisen ja nauttimisen välillä. Tarkoitus on vain järkeistää rahan käyttöä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *