Osakesalkku 2016

Aloitin salkun rakentamisen 2015 syksyllä Suomalaisilla pörssiosakkeilla. Osakkeiden valintakriteereinä on ollut vahva tase, osinkotuotto, P/E-arvo ja tulevaisuuden näkymät. Kirjoitushetkellä salkussa on lievä ylipaino Nordeassa =) Se johtuu siitä, että sen kurssi kävi keväällä 7€ hujakoilla, johtuen Case Panamasta, jolloin osinkotuotto kipusi 9 % prosenttiin.
Tarkoituksena on sijoittaa pörssiyhtiöihin pitkällä aikajänteellä valiten arvoyhtiöitä, jotka korottavat osinkoaan mieluiten vuosittain. Tällä hetkellä ainoa Atlantin toiselta puolelta oleva osake on Coca Cola. Yksi tavoitteistani onkin lisätä painoa jenkkilän suuntaan, kunhan sopivia ostopaikkoja löytyy. Niihin sijoittaminen on hieman hankalaa siitä syystä, että välittäjäni Nordnet nappaa kaupoissa suuret kulut (15€/0,30 % per osakekauppa), jolloin ostosummien pitäisi olla suurempia. Yksi rajoittava tekijä on myös sikäläisten osakkeiden arvostustasot. Nykyhinnoilla on vaikea saada kovin suurta osinkotuottoa hintaan nähden.
Sijoitushorisontti on siis pitkä ja opittavaa paljon. Salkun rakentaminen opettaa ja luo puskuria tulevaisuutta varten. Kun katson osakesalkkuani viiden vuoden päästä – haluan nähdä eksponentiaalisen osinkotuoton ja sopivan hajautuksen maantieteellisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *